Felhasználó:
Jelszó: 

2019. október 20. 15:57 Vendel   

Farsangi bál


A bál 2011. február 19-én 19 órakor kezdődik majd a Mikebudai Művelődési Ház Nagytermében. A bál teljes nyereségét a leendő játszótérre kívánjuk fordítani. Virágh János Erdész Úrnak köszönhetően a falunak talán nem kell a fáért rendes piaci árat fizetni, mert azt megkapjuk kedvezményes áron. Nekünk annyi lesz a dolgunk, hogy kifűrészeltessük a rönköket és összeépítsük a játékokat. Az önkormányzat a költségvetésébe beépített egy 500.000. Forintos összeget az engedélyeztetésre, mert ha már egyszer csináljuk, akkor tegyük azt rendesen.

Egyszóval majd a befolyt pénzből, meg kell vásárolni a kötőelemeket, a különböző időjárásnak ellenálló festékipari készítményeket, és mindenféle segédanyagot, hogy rá tudjuk mondani, még évek múltán is, hogy igen ez a mi játszóterünk.

Tudni kell még a bállal kapcsolatban, hogy a belépők 1000 Forintba kerülnek elővételben és a helyszínen is egyaránt (eltérően a plakátokon meghirdetettől). Azok, akik részt vesznek a jelmezversenyen, melynek fődíja egy két főre szóló egy éjszakás üdülés a Best Western Hotel Aquarellben 500 Forintos belépőt válthatnak. A jelmezek zsűrizése 20 órai kezdettel fog megtörténni, gondolom, addigra a legbonyolultabb álarcos is fel tud majd készülni.

Jó hír, hogy a 70 év felettieknek és a 6 éveskor alattiaknak nem kell belépőt váltani. Sok szeretettel várok mindenkit, Csicsó László szervező, legyen az fiatal vagy idős egy kis kikapcsolódás mindenkinek jár. Ne feledjék el, hogy a jó zenékről Kerepeszki Norbert gondoskodik, akit a faluban oly sokan kedvelnek a játszott slágerei miatt.


2011 az Önkéntesség Éve Európában

Ennek szellemében szeretnék olyan vállalkozó szellemű embereket toborozni, akik ebben az évben a falu szebbé tétele érdekében önkéntes mu nkát tudnának vállalni majd. Terveim között szerepel az Alkotóház rendbetétele és annak működtetése, szeretném, ha néha ott össze tudnánk gyűlni és minden féle hasznos tevékenységet tudnánk végezni.

Új falugazdászunk van!

Dudás László személyében, aki hétfőnként várja a kedves termelőket délelőtt 830 és 1000 óra között az Önkormányzat épületében. De telefonon is egyeztethetnek vele a 06-30-387-0894-es számon munkaidőben.

"Otthon"  Szociális Szolgáltató Nevelő és Helyettes Szülői Hálózat


A fent nevezett intézmény nevelőszülőket keres Mikebuda és környékén, mert a nyilvántartásuk szerint, ezen a településen nincsenek nevelőszüleik.

Kocsis Beáta intézményvezető megkereset minket levelével, hogy toborozzunk, olyan családokat, akik szívesen részt vennének egy ilyen programban.

A törvényi előírás szerint az lehet nevelőszülő, aki a 24. életévét betöltötte, büntetlen előéletű és egészséges fizikailag, szellemileg és lelkileg is. Ezt a meg fogalmazványt a Hálózat kiegészíti azzal, hogy azokat részesítik előnyben, ill. olyan személyeket, házaspárokat képeznek ki, akik példamutató életvitelt folytatnak, saját gyermekeik nevelésében is kimagaslóan teljesítenek, saját jövedelemmel, legalább valamilyen szakmával rendelkeznek, ingatlanuk, lakásuk a tulajdonukban van.

Azok az emberek, akik kedvet éreznek és kellő elhivatottságot, egy 60 órás nevelőszülő képzésen vesznek majd részt, amely áll egy 28 órás FIKSZ tréningből és egy 32 órás egyéb tárgyi ismeretekből. a nevelőszülők a törvényben előírt tiszteletdíjban és a gyermekek után ellátmányban, nevelési díjban részesülnek.

Érdeklődni és jelentkezni lehet:

Kocsis Beáta intézményvezetőnél a 06-30-298-0304-es telefonszámon vagy levélben az Otthon Szociális Nevelőszülői és Helyettes Szülői Hálózat, Budapest 1182, Királyhágó u. 83. III. em. 302-es cí men.


 


A Jókai utca és a járda…

A polgármester asszony elképzelései szerint az év második felében, végre elkezdődhet a járda kialakítása az út baloldalán és a vízelvezető árok kialakítása a Pemü háta mögött. Ez a beruházás jelentős területrendezést igényel, amely magába foglalja a tűzcsap arrébb tételét, az utca végén található "gazdátlan" telkek utca frontjának megtisztítását és a viszonylagos felszín elsimítást.


A Dánosi út és a III. dűlő


Az elmúlt években "kátyúparancsnok", hadat üzent e két útnak és elfoglalta szorgos kis katonáival, de amint jobbra fordul az idő, ellentámadásba kezdünk, és megsemmisítő csapást mérünk zilált seregeire


Meghívó

Mikebuda Önkormányzata nevében meghívom az Ifjúsági klub és a Vidám Élet Nyugdíjas klub vezetőit, tagjait és minden érdeklődőt 2011. március 7-én 1800-ra a Művelődési Házba, hogy eldönthessük végre, közösen, kié legyen az épület melletti "kisház".

Pár szóban az Önkormányzatról


Mint azt mindenki tudja, a polgármesteri tisztséget Vass Andrásné tölti be társadalmi megbízatásban, a körjegyzőséget Albertirsa város hivatala látja el Kovács Zoltánné körjegyző vezetésével. Az alakuló ülésen a testület Csicsó Lászlót választotta alpolgármesternek, és az ügyrendi bizottság is megalakult, melynek tagjai: Füléné Tamasóczki Szilvia, Ocsenás Mihályné és Varényi Anikó. A Hivatal sajnálatos módon, egy héten csak három alkalommal tart nyitva, hétfőn és szerdán reggel 800-tól délután 1600-ig és pénteken 800-tól 1200-ig.


Elérhetőségei: 06-53-575-208, Fax: 06-53-575-209, e-mail: mikebuda@t-online.hu

Az a drága szemét…

2011. február 01-jétől a szemét elszállításának litere 4,1 Forintba kerül, amely a következő elemekből tevődik össze, a hulladék elszállításának költsége 2 Forint/liter, még maga az ártalmatlanítás 2,1 Forintba kerül literenként.

Varjú Tamás Úr azt nyilatkozta, hogy nem fontos az "ÖKOVÍZ" Kft-vel elszállítatnunk a szemetet, ha találunk ennél olcsóbb ajánlatot, akkor nyugodtan vitessük el, de ők ragaszkodnak a 2,1 Forint/literes "kezelési díjhoz".

A 2 Forint/literes elszállítási díjban ők vállalják, hogy hetenként egyszer begyűjtést végeznek + évente kétszer lomtalanítanak.

Az a lakos aki, plusz szemetet szeretne elhelyezni az továbbra is megteheti a "speciális" zsákban, amit 470 Forintért vásárolhat meg, és ebbe az árba már mindenféle költség bele van kalkulálva.

 

 

 

 

 

 

 

 


A falu tovább fogyott

Sajnos nemcsak Magyarország lakossága fogy rohamosan, hanem ez a helyzet diagnosztizálható nálunk is. Fájó szívvel kellett búcsút vennünk szeretteinktől 2010-ben:


Trájer László (01.07.)

Halmi István (01.17.)

Béres Pál (01.28.)

Mikes László (03.09.)

Vaan Dok Klass (05.17.)

Zsilka Ferenc (08.02.)

Ujj Lászlóné (08.12.)

Juhász Ferenc (08.29.)

Illés Ferencné (09.03.)

Danka Balázs (09.15.)

Opavszky Ferenc (10.28.)

Hollosi János (11.21.)

Stefkó Károly (12.16.)

Szpin Antal (12.23.)


Ennyi sok elvesztett hozzátartozóval szemben csupán pár emberpalánta érkezése áll, akik csodálatos módon mindnyájan kislányok:


Szeibert Mónika (04.23.)

Csicsó Jázmin (05.01)

Balázs Nóra (09.12.)


Közlemény: 2011. február 1-től a vízdíjak a következő módon változtak a lakossági 267 Ft/m3, még a közületi 323 Ft/m3-re nőt.

Tiszta udvar, rendes ház díj


2011 évben szeretnénk meghirdetni a "Tiszta udvar, rendes ház" programot, hogy akik odafigyelnek környezetük épségére és szépségére, elismerésben részesüljenek. További részletek a következő számban, amely minden negyed évben fog megjelenni, reményeink szerint.

Olvasni jó!


Hosszú téli estéken, amikor minden munkát elvégeztünk, nincs jobb, mint egy jó könyvvel bevackolni a kedvenc fotelunkba és olvasni. Szinte mindegy is, milyen könyvről van szó, lehet az egy szép képes lexikon, egy jó verseskötet, egy izgalmas krimi, vagy akár egy romantikus regény. Pár perc elég, és kilépünk a hétköznapok rohanó világából, hogy elvarázsolva érezzük magunkat olyan tájakon, ahová sokan sosem juthatnak el. Kezdő háziasszonyok főzni és sütni tanulhatnak a képes szakácskönyvekből! Manapság, amikor megélhetési gondok nyomják a vállainkat, elmondhatjuk, hogy könyvet venni lassan luxusnak számít. Szerencsésnek érezhetjük magunkat, mégis, hiszen kistelepülésünk könyvtárában ingyen juthatunk hozzá közel 7000 db dokumentumhoz, 96 db DVD filmhez és 50 db videokazettához. Tanulóink ingyen internetezhetnek, a felnőttek 30 percenként 100 Ft-ért vehetik igénybe a 3 számítógépünket.

Olvasni jó! A beiratkozott 185 olvasó igényeit felmérve 10 éve próbálom a legújabb könyveket megvásárolni, és az Önök kedvét is meghozni az olvasáshoz. Jöjjenek el, válogassanak!


Összefoglaló a 2010. évről Orosz Gabriella tollából


A gazdasági válság mindannyiunk életét megnehezítette ezt mindenki a maga bőrén érezte. Iskolánk, óvodánk élete évek óta egyre nehezebb. Szülői össze fogással gondoltuk segítenünk kellene…

Ezért 2010 májusában rendezésre került egy Jótékonysági Bál az iskolánk javára, 80.000 Forintot adhattam át az iskola igazgatójának. Ebből a gyerekek szeptemberben füzeteket kaptak. Az óvoda részére 2 darab műanyag motor lett vásárolva az udvari játékokhoz.

A sikerre való tekintettel gondoltuk ki a Szüreti Felvonulást, ami még nagyobb sikert aratott. Itt láttam azt, hogy a jó szándék még mindenkiben meg van, csak eddig jól rejtegette. A bál eredménye 180.000 Forint lett, melyből az iskola és az óvoda egyenlő arányban részesedett. A pénzt mind a két intézmény az év végi kirándulásra költi majd.

Szilveszterkor is bál volt Mikebudán, itt a részvétel kevesebb volt, de aki részt vett jól érezte magát.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy így köszönjem meg mindenkinek a segítségét, a részvételt.

A sok gond mellett mindenkinek jár egy kis szórakozás és ezzel még segíteni is lehet, akkor meg pláne. Köszönöm!


Pár szóval szeretném megemlíteni az Ifjúsági Klubot is, melyet nagy örömmel szervezek. Sokszor rohanunk munkába, aztán az otthoni teendők, és ha minden kész, akkor jöhet a gyerek. Aki egyre kevesebb időt kap tőlünk. A gyerekek az utcán keresik a szülő hiányát, bandákban, csoportokban. A banda unatkozó tagja nekiáll és rongál, tör-zúz. Ezzel magára hívja a figyelmet. Napokig vele foglalkoznak, aztán jön egy újabb és újabb.

Ezért gondoltam, hogy 2 hetente összehívom őket a Kultúr nagytermében. Ahol játszhatnak, bulizhatnak és tombolhatnak. Igénylik a jó szót, a beszélgetést is. A nagy többség mindig jól érzi magát. Márciustól újra övék a péntek délután.

Tudom sokak számára furcsa, hogy mind ezt ingyen teszem, de emberileg többet kapok, mint egy jó fizetést a főnöktől. Mert lehet tőlük tanulni, csak meg kell őket hallgatni!!!

2011-ben is az Önök segítségére támaszkodva bízom abban, hogy egy kicsit felvirágozódhat Mikebuda. Hiszen megmutattuk együtt összefogva egy csapat tud lenni a falucska.
Ingyenes kiadvány, amely kereskedelmi forgalomba nem hozható – Kiadja a Mikebudai Önkormányzat. Felelős kiadó: Csicsó László 06-70-646-0549, sztini@freemail.hu – Nyomda: Pende Print Nyomdaipari Kft

Hírek Archívum Keresés


Nincs találat!!!


Szeretettel köszöntjük Mikebuda Község Önkormányzatának honlapján !