Elérhetőségek

Mikebuda Község Önkormányzata

Cím: 2736 Mikebuda,
Fő utca 19.
Telefon:
+36-53-575-208
E-mail:
mikebuda@t-online.hu
Számla számaink


Köszöntő


Kedves Látogató!

Mikebuda Község Önkormányzata nevében szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt településünk hivatalos honlapján.
Mikebuda (Mikebudája) nevét 1332 táján említi először oklevél Mykebuda néven, az eredetileg Budának hívott településünknek Mike nevű személy volt a birtokosa.
A történelem szele átviharzott ezen a vidéken is, a település a 15 éves háború alatt elnéptelenedett, lakói elmenekültek és csak 1606 után tértek vissza, bizonyítva érdemes itt élni.
A békés hétköznapokon itt lakó őseink szorgalmasan tették dolgukat.  Eleinte nagy kiterjedésű legelőkön pásztorkodással foglalkoztak, majd a XVIII.-XIX. században a nagy területű és az urasági majorságból, valamint kisebb szórványosan elhelyezkedő tanyabokrokból álló puszta földesura a Majtényi család, illetve más kisebb birtokosok.
 Mikebuda 1952-től lett közigazgatásilag önálló település, korábban Albertirsa (Irsa) közigazgatási területéhez tartozott, a község szerényen, lehetőségeihez alkalmazkodva fejlődött évtizedeken át, míg elérte mai lélekszámát és területét.
Mikebuda, Dél-Pest megye – a fővárostól mindössze 78 km-re-lévő, a ceglédi járáshoz tartozó, 749 lélekszámú, 4217 ha területű községe.
E hatalmas kiterjedésű terület középső részén rajzolódik ki a belterület jellemzően családi házas lakóövezete nagy zöldterületekkel.
A belterületet több irányból erdők határolják, „erdőben élő” település, a község közigazgatási területének 65 %-át adó erdő nyugalmat, friss levegőt biztosít az itt élők, idelátogatók számára.
A község vendégszerető lakosai, érintetlen természeti környezete már sok fővárosit vonzott ide a zártkerti „üdülőkbe”, akik heteket is töltenek településünkön.
Mikebudán a kiterjedt erdőterületeken kívül mezőgazdasági területek, elszórtan elhelyezkedő tanyák, tanyacsoportok is fellelhetők az erdők ölelésében.
Bízom abban, hogy a honlapunk iránt érdeklődő megismerkedhet a községgel, tájékozódhat településünk közéletéről, a Képviselő-testület működéséről, határozatairól és rendeleteiről, a tervezett rendezvényekről, programokról.
Igyekszünk naprakész, friss információkkal szolgálni e megújult felületen, továbbá remélem, kedvet is tudunk teremteni ahhoz, hogy aki e honlapra látogat, később személyesen is felkeresi településünket

Tisztelettel:
Takácsné Mocsári Ibolya polgármester

 

 

 


Kapcsolódó galéria
Vissza az előző oldalra!
Mikebuda Község Önkormányzata - Magyar